Sommeren 2015 var der en række indbrud i Jylland, i den lille søvnige by Østrup. En gruppe af tyve havde lavet en forretning ud af, at bryde ind i biler, stjæle fjernbetjeningen til garageporten og bruge den til, at få adgang til boligen når beboerne var ude. Uvidende om, hvad der skulle til at ske, var beboerne taget på arbejde. Tyvene der havde ventet i den nærmeste busk, brugte nu håndsenderen til, at åbne porten og let få adgang til beboernes hjem

Vi låser ofte vores døre til hjemmet, men tænker sjældent på garageporten som en sårbarhed i vores hjems sikkerhed. Men, med nogle få tips kan du beskytte dig selv og din garageport mod udvedkommende. Sådan gør du:

Luk din garageport. 

Det kan virke indlysende, men ifølge politiet er der mange husejere der simpelthen glemmer, at lukke deres garageport, når de tager på små turer ned til den lokale købmand. Det tager dog ikke mere, end 5 minutter for en tyv, at stjæle noget af værdi fra din bolig, så sørg for at altid at holde porte og døre lukket.

Lad ikke din fjernbetjening til garagen stå fremme

Som vi så i historien om garageport tyvene fra Østrup, er det let at få adgang til din bolig med en fjernbetjening til garageporten. Husk at tage din håndsender med dig, når du stiger ud af din bil, eller prøv i det mindste, at skjule den. Dette er især vigtigt i forstæderne, og mindre byer.

Få en håndsender der passer i din nøglering

Det er sjældent, at vi glemmer nøglerne, og langt de fleste producenter af garageporte fører håndsendere der passer i en nøglering. For kun et par hundrede kroner sikrer du dig aldrig at glemme fjernbetjeningen til din garageport, og behøver i det mindste ikke, at bekymre dig om det.

Brug en sender med skiftende kode

De fleste ældre garageport åbnere har den sikkerhedsfejl, at alle med en modtager kan opfange signalet, og stjæle den. Når de har signalet kan de kopiere koden, og få lavet en fjernbetjening der kan åbne din garage. Sendere med skiftende kode gør dette umuligt for tyvene. Vi kan anbefale en garageport fra Novoferm med dertilhørende automatik og 128bit krypteret håndsender.

Lås døren

Sidst men ikke mindst skal du sikrer dig, at samtlige døre der fører fra din garage til dit hus smækker, og låser af sig selv. Skulle en tyv af den ene eller anden grund få sneget sig ind i garagen, har du her en sidste (og effektivt) forsvarslinje.